Bingo spelregels

Eens per maand wordt er een bingo gehouden. Meestal op de derde woensdagavond van de maand. (Voor de preciese datum kijkt u in onze agenda.) Deze heeft 9 rondes, en een hoofdronde.

Hij wordt gehouden voor alle leden (vanaf 14 jaar). Voor niet-leden is de bingo enkele malen te bezoeken. Daarna moet men lid worden van de buurtvereniging.

Er wordt gespeeld om verschillende prijzen, waaronder woondecoratie,  vlees- en fruitprijzen, bloemen en  levensmiddelen. Een ronde bestaat uit 3 prijzen: een volle rij, twee volle rijen en een volle kaart. Daarna wordt begonnen met het volgende bingokaartje. Bij een dubbele bingo wordt er gedobbeld, degene met de hoogste worp gaat met de prijs naar huis, degene met de lagere worp krijgt een troostprijs.

Na rondes 3 is er een korte pauze. Na rondes 6 is er een iets langere pauze waarbij eventuele (in de eerste pauze bestelde) snacks geserveerd kunnen worden. Na ronde 9 worden er kaartjes verkocht voor de laatste ronde. (deze prijzen zijn duurder dan de “gewone” rondes.)

De overgebleven troostprijzen worden aan het einde verloot. De laatste briefjes worden opgehaald. Men heeft dan al de naam achterop geschreven.