Algemeen

Buurtvereniging Ons Belang bestaat 75 jaar en is algemeen bekend in Oosterhaar. De vereniging organiseert verschillende activiteiten en is een bindend orgaan in de wijk. Vele mensen zijn elk jaar weer actief om de verschillende activiteiten te organiseren en te begeleiden.
De vereniging kent ongeveer 800 leden. Door contributie te vragen van onze leden en bedrijven te laten adverteren in ons wijkorgaan kunnen we de activiteiten blijven organiseren.

De contributie bedraagt:

• voor gezinnen: € 12,50 per jaar
  • voor alleenstaanden: € 10.00 per jaar

(Deze prijzen gelden voor 2017)
Hiervoor kunt u de activiteiten gratis, of tegen een gereduceerd tarief bezoeken. Daarnaast krijgt u maandelijks, uitgezonderd juli en augustus, het verenigingsblad thuis bezorgd. (Als u in de gemeente Haren woont) Het verenigingsblad kunt u ook digitaal ontvangen.

Voor activiteiten van de buurtvereniging kunnen leden (ouder dan 55 jaar) gratis gebruik maken van stichting vervoer voor ouderen.

Activiteiten

De buurtvereniging organiseert verschillende vaste activiteiten. De meeste activiteiten worden georganiseerd in het buurthuis in Oosterhaar: Buurthuis De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 in Haren. Daarnaast worden er nog diverse activiteiten georganiseerd. U kunt hierbij denken aan:

• een spooktocht
  • een buurtquiz
  • een familiedag met barbecue

Wanneer u aan een activiteit wilt deelnemen, kijk dan eens in onze agenda, voor de data en tijden.

Jeugdactiviteiten

Ook voor de jonge leden worden er verschillende activiteiten georganiseerd:

• Kinderbingo’s
  • Dagje uit
  • Sinterklaasfeest

Ook in de feestweek worden verschillende jeugdactiviteiten georganiseerd.

Feestweek

Een week in het jaar is het feest in de wijk. Dan wordt de jaarlijkse feest- en wielerweek georganiseerd. Hier kan men aan verschillende activiteiten meedoen, zonder lid te zijn van de buurtvereniging.
Enkele van deze activiteiten zijn:

• Kinderbingo
  • Klaverjassen
  • Sjoelen
  • Bingo
  • Wielerronde
  • Braderie

En als afsluiting van een gezellige week is er een slotfeest.

Stichting vervoer voor ouderen

Voor het bezoeken van de activiteiten van de buurtvereniging kunt u gratis gebruik maken van Stichting vervoer voor ouderen.
Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u bellen met: 06 231 07 753.