Haren

Cursus broedvogels inventariseren voorjaar 2017

Komend voorjaar organiseert vogelwerkgroep IVN Groningen-Haren samen met Sovon een cursus broedvogels inventariseren.
Vogels kijken is leuk en interessant. Nog leuker wordt het als je met kennis en liefde voor vogels ook nog iets nuttigs kan doen, zoals vogels inventariseren. De verzamelde gegevens kunnen weer worden gebruikt om vogels beter te beschermen. Zelf vergroot je je vogelkennis, leer je je gebied goed kennen en ben je lekker buiten.

Doel van de cursus is dat je leert hoe je vogels inventariseert volgens de BMP-methode. De cursus bestaat uit 4 theorie avonden en 4 praktijk-ochtenden onder begeleiding van een ervaren veld-docent. Na afloop kun je zelfstandig inventariseren of in groepsverband aan de slag gaan.
Voorkennis: Nederlandse vogels op zicht en geluid kunnen herkennen, niveau IVN vogelcursus gevorderden.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar: Saskia van der Burg, tel. 06 41 50 49 40 of mail svanderburg28@ziggo.nl

Buurthuis De Mellenshorst

Het centrum in uw buurt met diverse mogelijkheden. Zaalverhuur, voor feesten en partijen, maar ook een buffet behoort tot de mogelijkheden. Neem voor informatie of een vrijblijvende offerte contact op met de beheerder, Sander Elzenga, via beheerder@buurthuisoosterhaar.nl of tel. 050 534 59 64/06 51 20 56 81.

Repair Cafe Haren

Elke laatste zaterlogo-repair-cafedag van de maand wordt door Transition Town Haren een repair cafe georganiseerd bij Buurthuis De Mellenshorst. U kunt hier terecht voor kleine reparaties aan apparaten. Maar ook vragen over uw computer kunnen hier gesteld worden. Kijk voor meer informatie: www.repaircafeharen.nl