Repair Café Haren

Repair Café Haren

persbericht

 

Op zaterdag 29 april van 10-12:30 uur wordt er weer een Repair-café georganiseerd in  Zorgboerderij de Mikkelhorst aan de Klaverlaan 37 te Haren.

Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het  desbetreffende vakgebied. Hoewel deze diensten gratis zijn, wordt een donatie op prijs gesteld.

Geef oude laptops een nieuw leven

Op het café bestaat de mogelijkheid om oude laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system die minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help ons voorbereiden!

Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste  van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com  zodat wij het juiste gereedschap mee kunnen nemen.

Kledingreparatie

Deze maand is het ook weer mogelijk om kleine kledingreparaties uit te voeren met behulp van onze deskundige naaisters.

Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u bij ons aan ter plekke of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com

Mocht u even moeten wachten: in de Zorgboerderij is een kopje koffie of thee te koop en de Landwinkel is voor deze gelegenheid buiten de normale tijden open.

We zien u graag op 29 april ,want: WEGGOOIEN? MOOI NIET!

————————————————————————————————————————-

informatie: 06-22374810